РАБОТА С КЛИЕНТИ

Печатница TAFprint разполага със собствени студия за графичен дизайн и предпечатна подготовка, създаване и изработване на макети.

Обслужване на клиенти

ПРЕДПЕЧАТ И ДИЗАЙН

THINK TANK

Нашият екип ще се запознае и обработи внимателно Вашето запитване и ще го обсъди с вас. От позиция на професионалната си преценка ще добави идеи или предложения с иновативни нови техники. Ще подготви Вашата офета и ще проследи производствения процес.

Работещите в ТАФпринт специалисти графичен дизайн и предпечат са със сериозни познания в областта на полиграфията и компютърните програми, необходими през целия процес до издаването на всеки един завършен полиграфичен продукт. Доброто познаване на различните етапи в производствения процес и дългогодишният опит спомагат за ефективността и перфектната комуникация с клиента.

СТУДИО ЗА ПРЕДПЕЧАТНА ПОДГОТОВКА

ГРАФИЧЕН И ОПАКОВЪЧЕН ДИЗАЙН

Екипът на печатница TAFprint непоколебимо вярваме, че само партньорстовото с нашите клиенти води до успех. Ние сме страстни, любопитни и бдителни и затова създадохме “синя зона” за мозъчна атака, за нови предизвикателства, нестандартни решения и възможности. Тя е отворена 7/24 за нашите клиенти, лично, по телефона или чрез интернет, както и за аудио-визуални презентации. Даваме си свободата и имаме смелостта да се борим за реализирането всяка добра идея. Не се колебайте да споделите с нас Вашата идея.

СТУДИО ЗА ПРЕДПЕЧАТНА ПОДГОТОВКА

ИЗИСКВАНИЯ КЪМ ФАЙЛОВЕТЕ

КАК МОГА ДА ПОДАМ ФАЙЛОВЕТЕ СИ? 

Файловете за заданията могат да бъдат подадени на всички широко разпространени носители, като USB flash, CD или DVD, като е препоръчително да използвате за улеснение наш FTP сървър, създавайки на него директория с името на клиента, в която да бъдат поместени конкретните файлове. Препоръчително е файловете “качвани” на FTP да бъдат архивирани под формата на *.zip или *.rar, това ще предпази файла ви от евентуални проблеми породени при неговият Upload.

 

ИЗИСКВАНИЯ

Възможни файлови формати: Composite PS/PRN, Composite PDF 1.4-1.5, EPS или TIF.

Задължително условие е файловете, които се подават да съответстват на стандартите за печат:

Използваното цветово пространство е CMYK или CMYK с допълнителни /SPOT/ цветове, като това става след изрично упоменаване в заданието и калкулацията на изделието/, и GRAYSCALE за едноцветни публикации. Резолюцията на растерните изображения да е съобразена с изискванията на офсетовия печат - минимум 200 Dpi.

EPS - шрифтовете трябва да са конвертирани в криви.

PDF - За да направите PDF отговарящ на стандартните изисквания за офсетов печат може да бъде използван High Quality Print.joboptions в Adobe Acrobat Distiller или да поискате наш *.joboptions след уточнение на версията на Acrobat Distiller, за която е нужен.

Физическите размери на файла трябва да съответстват на размера в заявката.

Препоръчително е въпреки, че съвременният RIP има поддръжка на специални ефекти използвани при дизайна, като прозрачности, сенки и др. те да бъдат свеждани до по-прости обекти, поради негарантираните резултати от натрупването им или начина на интерпретация от софтуера.

Ненужно е файловете да съдържат пасери, скали и служебни марки. Те ще бъдат подменени с нови при направата на електронният монтаж. 

Размерите на файла трябва да отговарят на предвидения във заявката физически размер на готовия продукт, като към него трябва да е добавен технологично необходимият размер за обрязването на продукта Ви (страндартно 3-5мм). В случай, че не сте сигурни поради специфичността на всеки продукт - консултирайте се с технолог или консултанта по предпечат, който Ви обслужва.

За многостранични издания файла може да съдържа всички страници на продукта или да имате отделен файл за всяка страница. Не пропускайте празните Blank Pages.

Черните текстове да са в цвят BLACK.

ПОДГОТОВКА ЗА ПЕЧАТ

Осъществяването на предпечатна подготовка изисква познаване на целия процес по издаването на дадено печатно изделие, сериозно познаване на необходимите компютърни програми и отлични познания по полиграфия. Предпечатната подготовка се явява основен етап от цялостния издателско-полиграфически процес. Тук файловете, по одобрен проект за графичен дизайн, се обработват за постигане на прецизен цвят и максимално качество на изображението. Нашите специалисти подготвят монтажите за експонация според формата на медията и специфичните изисквания на офсетния печат. Предлагаме и  най-новото - Computer-to-Plate (СТР) технология.Това е съвременна предпечатна система за експонация на монтираните по електронен път оригинали директно върху печатните пластини. Чрез използване на този модерен метод на работа се повишава прецизността и качеството на контрола върху цветовете и техниката на отпечатване. 

 

  • CTP Screen PlateRite HD 8900 E
  • CTP HEIDELBERG SUPRASETTER 105 H

ГРАФИЧЕН ДИЗАЙН

НИЕ ВЯРВАМЕ , ЧЕ СТРАХОТНИТЕ ИДЕИ ПРОМЕНЯТ СВЕТА. ТОВА Е В ОСНОВАТА НА НАШАТА РАБОТА И ТО НИ ОБЕДИНЯВА. ВИЕ МОЖЕТЕ ДА ГО ОТКРИЕТЕ ВЪВ ВСИЧКО, КОЕТО ПРАВИМ И МОЖЕ ДА ГО ПОЧУВСТВАТЕ ЗАЕДНО С НАС. ТОВА Е НАШАТА ФИЛОСОФИЯ.

Нашите дизайнери на опаковки ще работят с вас, за да гарантират, че опаковката Ви изглежда страхотно, ясно комуникира с ключовите послания, придържа се към Вашите насоки на марката, и е в крак с тенденциите на дизайн на опаковките и най-важното е съобразена с Вашия целеви пазар.

Ние ще открием и анализираме причините, поради които потребителите биха избрали Вашия продукт пред друг. 

Опаковката трябва да е подходяща за предназначението на продукта, да има визуално присъствие, точна комуникация на марката и трябва да се хареса на вашия конкретен пазар, за  да се увеличи потенциалът за продажби.

Ще ви предложим стандартни и иновативни дисплеи и рекламни материали, които да засилят въздействието на вашите продукти.